Het slechtste hotel ter wereld

Althans, dat vinden ze bij het Hans Brinker Budget Hotel in de Amsterdamse Kerkstraat zelf. En wees eerlijk: hun reclamecampagnes spreken wat dat aangaat boekdelen. Hier een paar voorbeelden:

2kilo_brinker1hans_brinker_budget_hotel_kesselskramer_amsterdam_011hans_brinker_antennoblogkessels11

Helemáál leuk: een aantal jaren geleden lag de binnenstad van Amsterdam bezaaid met hondendrollen, met daarin fier overeind een vlaggetje gestoken: ‘Now even more of this at our main entrance – Greetings, the Hans Brinker Budget Hotel.’ Het haalde zelfs CNN. Een stukje historie: het hotel moest zo’n vijftien jaar terug weer op de kaart worden gezet na een grondige verbouwing. Reclamebureau KesselsKramer legde de kiem voor wat uiteindelijk het handelsmerk van het hotel zou worden: in plaats van loze beloften gewoon opsommen wat je allemaal niet kon verwachten bij Hans Brinker: no whirlpool, no mediaroom, no minibar, no parkingplace. Het liep zo’n storm dat men is doorgegaan met adverteren voor het hotel zoals op de posters hierboven, al vijftien jaar inmiddels. KesselsKramer heeft er nu zelfs een fraai koffietafelboek over gemaakt. Hier een kijkje in het hotel zelf.

Update: écht smerig is Hans Brinker overigens niet. En ja, ik ben er eens binnengelopen. Wel leuk: de aankondiging bij de ingang dat Brinker tegenwoordig ‘eco-friendly elevators’ heeft geïnstalleerd. Met een grote pijl eronder. Die pijl wijst naar de trap.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: