Pete Souza

Pete Souza is al sinds jaar en dag de vaste fotograaf van het Witte Huis. Hij begon in 1983 onder Reagan, en ook tijdens de eerste 100 dagen van Obama klikte Souza er lustig op los. Eén van de meest iconografische foto’s die hij de afgelopen tijd maakte is deze:

elevator-obama

Volgens Souza zelf is het een van zijn favorieten, de foto hangt zelfs in zijn kantoor. ‘You can see he’s taken his coat off and put it on her shoulders because it’s a little chilly in the elevator, and then there’s the little touching of the forehead. You see the guys in the background trying not to look. It’s a private moment in a semipublic moment’, aldus de fotograaf. Deze is ook apart:

poetin_reagan_tcm44-492779

Locatie van bovenstaande foto: het Rode Plein in Moskou, twintig jaar geleden. Toenmalig president van de VS Ronald Reagan geeft het jongetje links een hand, de Russische president Mikhail Gorbachev staat rechts achter Reagan. Maar wie is die onopvallende toerist links achter dat jochie? Drie keer raden. Hint: die meneer was toen nog spion van de geheime dienst KGB. Souza vond naar eigen zeggen ook al dat ‘die man met die camera’ zulke slimme vragen stelde…

Advertenties

Eén reactie

  1. Die bovenste foto is geweldig!
    Leuk Jap, die blogs….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: